JaunumiFotogalerijaVideoDokumentiRegistrācijaRezultātiTrases 
Zelta Mopēda un skuteru čempionāta 2012 apbalvošana. [2012-11-13 08:28:50]

Vairāk nekā simts dalībnieku, deviņi sacensību posmi, astoņpadsmit sacīkšu braucieni un sešas ieskaites klases – tāda bija 2012.gada sezona vismazākajiem motošosejas pārstāvjiem – Zelta Mopēdam un skuteriem.

LaMSF Motošosejas komisijas aktivitāte šogad ļāvusi līdzās Zelta Mopēda krosiem sarīkot arī sacensības motošosejā, kas vēsturiski ataino Zelta Mopēda attīstību tā nesenajā pagātnē. Sadarbība ar Motormuzeju un CSDD ļāvusi iezīmēt turpmāko latviešu nacionālā sporta veida attīstības perspektīvu, kā vienu no Latvijas motosporta vēstures sastāvdaļām. Demokrātiskie sacensību noteikumi un tehniskās prasības, kas orientētas uz tehnikas saglabāšanu, ļāvuši ņemt dalību sacensībās ne tikai jauniešiem, bet arī vairākiem Zelta Mopēda veterānam ar savas bērnības laiku tehniku. Sacensības bieži vien izvēršas par gadiem neredzētu paziņu tikšanās vietu un latviešu neizsmeļamo tehnikas uzlabojumu demonstrāciju.

Savukārt regulārais Latvijas čempionāts skuteriem demonstrē pavisam citus ātrumus un tehnikas sagatavotības līmeni. Salīdzinājumam - sporta klašu dalībnieki līkumotajās kartinga trasēs bieži vien uzrāda ātrākus laikus par superbaiku braucējiem.

Zelta Mopēda čempionāta un Latvijas čempionāta skuteriem apbalvošanas pasākums 24.novembrī, plkst.11.00. Rīgas Motormuzejā, S.Eizenšteina ielā 6.

Pilnie sezonas rezultāti: http://www.motoaplis.lv/RR_2012_rezultati_ZM.php

http://www.motoaplis.lv/RR_2012_rezultati_skuteri.php

Tāls Meļķis

LaMSF Motošosejas komisijas vadītājs