JaunumiFotogalerijaVideoDokumentiRegistrācijaRezultātiTrases 
Motošoseja uzņem apgriezienus. [2013-05-09 14:56:45]

Rekordliels dalībnieku skaits 1.maija Zelta Mopēdā Biķerniekos, rezultatīvs Baltijas un Latvijas čempionāta posms Kauņā un pieteikšanās jau otrajam Zelta Mopēda, skuteru un klasisko motociklu posmam šīs nedēļas nogalē.

Vēlais pavasaris nav spējis samazināt Latvijas motošosejas apgriezienus. Jau 1.maijā Biķernieku kartinga trasē tika veiksmīgi aizvadīti Zelta Mopēda un Latvijas skuteru čempionāta pirmie posmi. Savu debiju piedzīvoja šogad atjaunotā klasisko sporta un ceļa motociklu klase, izraisot neviltoto interesi daudzo skatītāju un potenciālo dalībnieku vidū. LaMSF sacensību ietvaros savu motobraukšanas sezonu atklāja arī ielas skūteristi.

Aizvadītās brīvdienās uz Kauņu devās arī ātrākie Latvijas motošosejas braucēji, lai uzsāktu cīņu gan Latvijas, gan Baltijas čempionātu ieskaitēs. Nedaudz novēlotais motobraukšanas sezonas sākums acīmredzot atturēja no ierašanās Kačergines trasē igauņu motošosejniekus, kuri tikai uzsāk treniņus pērn atjaunotajā Pērnavas trasē, kura šogad ieguvusi arī jaunu nosaukumu - Auto24ring Tas nedaudz mazināja konkurenci, bet ne cīņu par godalgotajām vietām. Visjaudīgākajā klasē visu goda pjedestālu aizņēma latviešu motošosejnieki. Ar pusotras sekundes pārsvaru pēc 16 apļu cīņas uzvaru svinēja Garijs Rožkalns, atstājot aiz sevis Andreju Kuzņecovu un Andreju Grīnbergu. Superstock 600 klasē nebija šaubu par trases rekorda īpašnieka, Šarunas Pladas uzvaru. B 600 klasē pirmais finišēja Jānis Eglītis, apsteidzot Rolandu Legzdiņu. B1200 braucienā bija grūti atrast pretargumentus savas mājas trases zinātājiem – lietuviešiem. Labākais no latviešiem, Uldis Eglītis finišē trešais, Gatis Caune ceturtais. Pirmo reizi braucot Kačerginas trasē, astotais Gundars Borovskis. C klases braucienā latviešiem neizdodas tikt uz pjedestāla, labākais ir Normunds Lojāns – ceturtā vieta. Honda CBR braucienā viegli uzvar Bruno Rožkalns. Iespējams, šo monoklasi, kurā motociklu iespējams izīrēt tikai uz sacīksti, redzēsim arī 18.augusta motošosejā Biķerniekos. Tuvākā un pirmā lielā motošoseja Rīgā – 1.jūnijs, Latvijas un Baltijas čempionāta otrais posms.

Savukārt mazo kubatūru un retro cienītāji var apmeklēt(vai ņemt dalību) kārtējā Zelta Mopēda, skuteru un klasisko sporta un ceļā motociklu sacīkstē, 12.maijā, s/k 333. Reģistrācija www.mazmoto.lv, trasē no plkst.8.00. Sacensību atklāšana plkst.11.00.

Tāls Meļķis

LaMSF Motošosejas komisija