JaunumiFotogalerijaVideoDokumentiRegistrācijaRezultātiTrases 
Mazmotošoseja saulē un lietū. [2014-05-12 22:36:10]

Mainīgi laika apstākļi un neprognozējami rezultāti, tā īsumā varētu raksturot mazmotošosejas seriāla otro posmu, kas aizvadītajā svētdienā notika s/k 333 trasē.

Pagajusi nepilna nedēļa no pirmā posma Biķerniekos, un uz starta s/k 333 trasē stājas Latvijas skūteru čempionāta, Zelta Mopēda čempionāta un LaMSF Kausa motošosejā retroklasēs dalībnieki. Treniņu, kvalifikācijas un daļa pirmo braucienu tika aizvadīti sausā trasē, taču laika apstākļi strauji mainījās un turpmākā sacīkste notika slapjā trasē, kas pirmajā vietā izvirzīja nevis jaudu, bet gan braukšanas meistarību un stabilitāti.

Dienas ātrākajā klasē, skūteri Racing 70, divu braucienu summā par uzvarētāju kļuva viesis no Igaunijas Ants Parik, kas apsteidza Raimondu Pastaru un Tomu Dreimani. Nedaudz nepaveicās šīs klases absolūti ātrākajam – Eduardam Sproģim. Uzvara kvalifikācijā, uzvara pirmajā braucienā, labākais laiks otrajā, bet tad izstāšanās… Stabilu meistarību demonstrēja skūteru Sport 50 klases braucēji – pirmais piecinieks abos braucienos palika nemainīgs. Otro uzvaru pēc kārtas šosezon svinēja Dmitrijs Macuks. Otro un trešo vietu ieņēma Ralfs Zviedris un Maksims Trofimovs. Sport 70 klasē uzvara otrajā braucienā ļāva kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena Ralfam Zviedrim, kurs apsteidza Kristapu Andersonu un Alvi Vilciņu.

Zelta Mopēda braucienos par pārsteigumu parūpējās Jānis Mūrnieks, apsteidzot daudz titulētākus braucējus un savās pirmajās sacensībās izcīnot pirmo vietu. Otrais palika pieredzējušais Oskars Valpēteris, bet trešā vieta un vēl viens pārsteigums – Beātei Klipai! Tradicionāli vissīvākās cīņas tiek vērotas standarta divātruma mopēdu klasē, kur uz uzvaru parasti pretendē vairāki spēkos un tehnikā līdzīgi braucēji. Tieši uzvara slapjajā braucienā izšķīra pirmas vietas ieguvēju un tas bija Arvo Matheuss. Viens no klases favorītiem Arnis Tomass ar lielu rezervi veikdams otro braucienu palika trešais, palaizdams uz otro vietu Dmitriju Macuku. Zelta Mopēda sporta klasē abus braucienus pārliecinoši uzvar Mārtiņš Hāze, bet par cīņa par otro vietu veiksmīgāks izrādās Zelta Mopēda veterāns Tāls Meļķis, kurš apsteidz Gunāru Magaznieku.

Lielu publikas interesi izraisīja apvienotais ceļa un sacīkšu retromotociklu brauciens. Slidenā trase un garā, 20 apļu distance bija nopietns izaicinājums, šīs popularitāti uzņemošās klases braucējiem. Šajos apstākļos vislabāk – “kā zivs ūdenī” jutās Kaspars Brigzne, kurš startēja ar paša rokām atjaunoto Sarkanās Zvaigznes sacīkšnieku. Uzvara absolūti, uzvara savā klasē. Ar viena apļa deficītu otrais paliek Juris Martins, divus apļus zaudē un paliek trešais – Māris Gustiņš. Nelielu pārsteigumu ceļa motociklu klasē sagādā Pauls Timrots, kurš līdztekus darbam televīzijā arī uzbrauc supermoto. Līderis pēc pirmā apļa, tad kritiens un ilga, tālu aizbraukušo konkurentu ķeršana, kas dažus apļus pirms finiša vainagojas ar trešo vietu. Savukārt pirmo vietu pelnīti izcīna Valdis Veinbergs, kurš brīnumainā kārtā paspēj salabot savu treniņos cietušo motociklu un veiksmīgi nobraukt šo sarežģīto sacīksti. Otrais fInišē Daigars Štendenbergs.

Apbalvošanas ceremonijas laikā apsveikumi tiek gan labākajiem braucējiem, gan arī klātesošajām māmiņām Mātes dienā!

Tāls MEĻĶIS