JaunumiFotogalerijaVideoDokumentiRegistrācijaRezultātiTrases 
Smiltenes posms mazmotošosejā aizvadīts. [2014-07-16 22:12:40]

Latvijas skūteru čempionāta, Zelta Mopēda čempionāta un LaMSF Kausa izcīņas dalībnieki aizvadīja savu sesto, priekšpēdējo sacensību posmu. Šoreiz mazmotošosejas entuziastus laipni uzņēma Smiltenes sporta kompleksa “Teperis” kartinga trases līkloči.

Dalībnieku skaits, kas sniedzās septītajā desmitā, demonstrēja augstu meistarību teicami sagatavotajā trasē. Zelta Mopēda čempionāta kopvērtējumā 45 ccm klasē briest maza sensācija – uzvarot abos braucienos, kopvērtējuma līderpozīcijas nostiprināja Paula Valpētere un ir soli no uzvaras visā sezonā. Tas ļautu Paulai kļūt par vienu no retajām daiļā dzimuma pārstāvēm, kas tehniskajos sporta veidos kopējā ieskaitē apsteidz puišus. Otrais finišēja Oskars Valpēteris, bet trešais bija Jānis Mūrnieks. Visas sezonas garuma principiālas cīņas rit divātrumu 50 ccm klasē, kur vecmeistarus Arni Tomasu un Arvo Matheusu cenšas apdzīt jaunās paaudzes pārstāvji Dmitrijs Macuks, Elmārs Klinstons un citi. Uzvarot Smiltenē abos braucienos Tomass kļuvis par līderi, bet sekotāji ir tuvu un viss izšķirsies pēdējā posmā. Sporta klasē iepriekšējās sezonas bezierunu uzvarētājam Mārtiņam Hāzem šosezon nākas saspringt katru sacīksti, kas gan ļauj būt pirmajam kopvērtējuma pirms septītā posma Jelgavā. Smiltenē Ervīns Štims un Kaspars Brigzne saņēma vienādu punktu skaitu, bet augstāka vieta pēdējā braucienā ļāva Ervīnam ieņemt otrās vietas pjedestāla pakāpienu.

Skūteros uz Smilteni bija atbraukuši arī Lietuvas un Igaunijas braucēji. Igaunis Karl Lobus uzvarēja Sport 70 klasē apsteidzot lietuvieti Mindaugas Nemunis un pašmāju Armandu Leitānu. Tiesa, Armands joprojām ir stabils kopvērtējuma līderis. Neapturami bija latviešu skūteristi visātrākajā – Racing 70 klasē, kur Eduards Sproģis, Toms Dreimanis un Viktors Freimanis sadalīja visu pjedestālu savā starpā. Skūteru standartklasē, kopvērtējuma līderis Dmitrijs Macuks bija spiests atzīt Ervīna Štima pārākumu, bet trešais finišēja Dans Ragels.

Jaunu dalībnieku pieplūdums ceļa un sporta retromotociklu klasē pagaidām neizmainīja spēku samērus – standarta 350 ccm klasē svarīgu uzvaru pār Arni Tomasu izcīnīja Valdis Veinbergs, kurs pirms izšķirošās noslēguma sacīkstes ieguvis komfortablu punktu pārsvaru. Trešo reizi šajā sezonā, trešo vietu izcīnīja Pauls Timrots, kuram daži izlaistie sacensību posmi neļauj apdraudēt kopvērtējuma līderus. Sporta retromotociklu ieskaitē ar 50ccm sacīkšu Rīgu uzvar Kaspars Brigzne, tālāk paliek Gatis Pokšāns un Kārlis Vikmanis. Noslēdzošais un daudzās klasēs izšķirošais posms notiks 9. augustā, Jelgavā.

Kopvērtējuma rezultāti http://mazmotoracingteam.lv/696-rezultati-2014/

Bildes no Smiltenes posma http://scooter-racing.lv/?rub=2

Pieteikšanās Jelgavas posmam http://www.mazmoto.lv/race.reg/pieregistrejies_un_piedalies